Tarieven

U kunt bij Nourhussen & Rinkes Advocaten tijdens de inloopspreekuren binnenlopen voor een vrijblijvend en informatief gesprek met een advocaat. Hierbij is het eerste half uur gratis. Het inloopspreekuur is op maandag van 10.00 tot 12.00 uur.

Het kostenaspect komt bij iedere zaak al meteen tijdens het intakegesprek aan bod. De afspraken die wij op dat punt dan met u overeenkomen worden schriftelijk bevestigd. Hiermee heeft u direct duidelijkheid over de financiële afspraken.

Gefinancierde rechtshulp

Of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtshulp dan wel een toevoeging hangt af van uw inkomen en vermogen. Komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp, dan betekent dit dat u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd bent, aangevuld met wat aanvullende kosten zoals griffierechten voor de rechtbank en andere vergoedingen bijvoorbeeld voor het opvragen van uittreksels. Wij verzorgen voor u de aanvraag voor gefinancierde rechtshulp. Voor meer informatie over gefinancierde rechtshulp, de gestelde inkomensgrenzen en de hoogte van de eigen bijdrage, kunt u terecht bij de Raad voor rechtsbijstand. Kijk op www.rvr.org

Uurtatrief

Indien u niet in aanmerking komt voor een toevoeging maken de advocaten tijdens de eerste kennismaking afspraken over het uurtarief van de werkzaamheden. De advocaten hanteren een uurtarief van € 180,00 exclusief 21% BTW. In voorkomende gevallen kan, in overleg, bezien worden of in plaats van het uurtarief één vaste prijs wordt afgesproken. Bij vragen over de kosten kunt u altijd telefonisch contact met de advocaten opnemen.

High Trust kantoor

Nourhussen & Rinkes Advocaten is een zogeheten High Trust kantoor. High Trust betekent dat wij voor u als cliënt eenvoudiger een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand) kunnen aanvragen. Alleen advocatenkantoren die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen komen in aanmerking voor High Trust. Die kwaliteit blijkt onder meer uit de wijze waarop een advocatenkantoor een toevoeging aanvraagt en afwikkelt en de interne organisatie van een advocatenkantoor. Meer informatie over High Trust kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand;